Skip to main content
Taxi på flyplassen
Taxier utenfor flyplassen

Det å finne en trygg og pålitelig taxi kan være en utfordring når man er på reise i utlandet. De aller fleste av oss har hørt om en eller annen som har blitt lurt eller svindlet da de tok taxi fra flyplassen eller det som skulle vært et kort og billig tur innad i byen. Heldigvis har det skjedd mye i løpet av de siste årene, spesielt har kanskje Uber vært den største pådriveren når det kommer til brukervennlighet for sluttbrukeren.

Taxi i Polen

Jeg har hatt en del turer til Polen, og her har jeg gjennom tidene opplevd og bevitnet kreativiteten til enkelte av sjåførene. Triksing med takstsoner og omveier er gamle klassikere. For hvordan skal man ellers forklare at den på papiret billigste taxien i praksis blir den dyreste?
I Polen, som i Norge, er taxiene påkrevd å ha en synlig prisoversikt slik at man kan ta en bevisst valg når man velger taxi. Men dette har altså vist seg å ikke alltid være godt nok.

Jeg vil derfor anbefale at man benytter en tjeneste kalt FREE NOW (tidligere Mytaxi). Appen lar deg bestille taxier etter dine behov, og du slipper unna eventuelle kommunikasjonsproblemer ved at du selv kan angi destinasjonen ved å skrive inn adressen eller angi stedet på et kart. Tjenesten regner så ut prisen og du kan betale med kort direkte i appen, stort mye enklere enn dette blir det ikke.

Prismessig er det ikke mye som skiller FREE NOW og Uber, men ved å bruke FREE NOW støtter du taxinæringen og du kan være sikrere på at skatter og avgifter blir betalt. Jeg har selv opplevd at FREE NOW ved enkelte tilfeller har vært rimeligere enn Uber i Gdańsk, og når bilene jevnt er bedre enn i Uber Pop er valget enkelt.

FREE NOW – Tilgjengelighet

Tjenesten er i skrivende stund tilgjengelig i ni land og i over 100 byer:

 • Polen
  Katowice, Kraków, Poznań, Trebyen(Gdańsk/Gdynia/Sopot), Warszawa og Wrocław
 • Sverige
  Stockholm
 • Portugal
  Lisboa og Porto
 • Tyskland
  Aachen, Berlin, Bochum, Bonn, Bremen, Köln, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Erlangen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Ingolstadt, Leipzig, Lübeck, Mannheim, München, Mülheim adR, Nürnberg, Offenbach, Potsdam, Stuttgart og Wiesbaden
 • Østerrike
  Salzburg og Wien
 • Storbritannia
  Brighton, Edinburgh, London, Manchester, Nottingham, Oxford, Reading, Derby og Leicester
 • Spania
  Barcelona, ​​Madrid, Sevilla, Valencia, Malaga og Asturias
 • Irland
  Cork, Dublin, Galway, Limerick og Waterford
 • Italia
  Roma, Milano, Napoli og Torino

Ta i bruk FREE NOW

Kenneth

Kenneth

En kar som er glad i teknologi, programvare og duppedingser som gjør livet litt enklere. Alt jeg skriver om er utstyr, programmer og tjenester jeg selv benytter og som har vist seg å ha en verdi i hverdagen.

Leave a Reply