Screamer Radio er et gratis Windowsprogram som har en katalog bestående av over 500 radiostasjoner fra hele verden. Siden programmet først ble lansert i 2002 har det vært under utvikling, og fremstår nå som svært brukervennlig. Standardutvalget av norske radiokanaler er dessverre noe snevert, men man kan heldigvis enkelt legge til kanaler etter egne preferanser.

Funksjonalitet

Dette er i korte trekk like mye et avspillingsprogram som en søkbar katalog over nettradiostasjoner. Stasjonene er listet opp og merket med relevante nøkkelord. Eksempelvis er alle stasjonene til NRK merket med nettopp NRK. Dette fremgår av søkefeltet øverst til høyre på skjermbildet nedenfor. Her har jeg søkt etter tag:nrk

Tilgjengelige radiostasjoner fra NRK

Som jeg skrev innledningsvis er ikke standardutvalget av norske radiostasjoner særlig stort, det begrenser seg til NRK og ett par andre.
Men heldigvis kan man enkelt legge til egne stasjoner bare man kjenner til deres adresser. For P4-gruppen er disse eksempelvis listet opp i deres lyttesenter. Høyreklikk på ønsket kvalitet og velg «Kopier linkadressen«. Når du har gjort dette går du tilbake til Screamer Radio og limer inn adressen under Fil -> Open stream URL, alternativt med tastaturkombinasjonen CTRL + O. Se skjermbildene nedenfor:

P4-gruppens lyttesenter
P4-gruppens lyttesenter
Screamer Radio - Egendefinert radiostasjon
Angi egendefinert radiostasjon

Av andre nøkkelfunksjoner er det verdt å nevne muligheten til å lagre favoritter samt stille inn en nedtelling for når avspillingen skal stoppe. Altså kan du sovne til favorittradioprogrammet uten å måtte risikere at dette spilles av gjennom hele natten.

Last ned Screamer Radio

For å laste ned Screamer Radio går du direkte til utviklerens nettside. Her kan du velge mellom en installerbar og portabel versjon.

Publisert av Kenneth

En kar som er glad i teknologi, programvare og duppedingser som gjør livet litt enklere. Alt jeg skriver om er utstyr, programmer og tjenester jeg selv benytter og som har vist seg å ha en verdi i hverdagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *