Skip to main content
wine 541922 1920

Når man kommer tilbake med fly fra utlandet kan det være verdt å ta en tur innom tax free butikken på flyplassen. Utvalget her er stort, noe som harmonerer dårlig med den dårlige tiden man ofte har til disposisjon på hjemreisen. Butikkene er gode på å sette frem paller med vin som er på tilbud, men disse er ikke automatisk de beste kjøpene. Så hva gjør man i denne situasjonen? Selv har jeg i årevis benyttet en uavhengig app som presenterer gode kjøp og som sammenlikner prisene med Vinmonopolet der dette er relevant.

Appen Gode vinkjøp

Appen jeg bruker har det beskrivende navnet Gode vinkjøp og ble først utgitt i 2012, noe designet bærer preg av. Innholdet derimot oppdateres jevnlig, og det må sies å være det viktigste. Utgiveren blir nemlig automatisk varslet når det kommer nye produkter inn i sortimentet, og utvalgte produkter blir prøvesmakt og rangert opp imot eksisterende anbefalinger.
Prøvesmakingen blir utført av vinekspert Chris Erik Mohn, han arbeider til daglig som vinimportør, tidligere i Vinmonopolet og er derfor en godt kvalifisert person til oppgaven.

Det som er viktig å merke seg er at man ser på totalbildet, altså kvalitet og pris. Ønsker man billigst mulig vin anbefaler jeg at man selv går inn på tax-free.no og sorterer vinene etter pris.

Selv har jeg kjøpt flere anbefalte (og for meg ukjente) viner til rundt 100,- per flaske, som har overrasket meg positivt. Dette er viner jeg garantert ikke hadde funnet frem til selv der de sto plassert anonymt på en av de nederste hyllene.
Offisielt støtter appen kun Oslo Lufthavn, Bergen Lufthavn og Stavanger Lufthavn, men jeg har hatt god uttelling også på Trondheim Lufthavn.

I tillegg til rødvin finner man hvitvin, musserende og en siste kategori for andre gode kjøp, eksempelvis øl, portvin og tequila. Så her burde det være noe for enhver smak.

Appen kjøper du for 22,-, noe som er en engangssum og inkluderer fremtidige oppdateringer. Den er tilgjengelig for Androidenheter og iPhone/iPad.

Kenneth

Kenneth

En kar som er glad i teknologi, programvare og duppedingser som gjør livet litt enklere. Alt jeg skriver om er utstyr, programmer og tjenester jeg selv benytter og som har vist seg å ha en verdi i hverdagen.

Leave a Reply