Du har kanskje hørt om de magiske svampene som visstnok skal fjerne noen av de vanskeligste flekkene, kun ved å tilsette vann? Du får kjøpt de billig fra flere kinesiske nettbutikker, men også i fysiske butikker om Europris, Biltema og Clas Ohlson. Vi har benyttet de i husholdningen en god stund, og har derfor en del førstehåndserfaringer å komme med.

Sannheten om de magiske svampene

Bilde av en magisk svamp

Nytten av melamin i svamper er noe man først oppdaget på 2000-tallet, altså er det relativt nytt når man sammenligner det med andre, kjente rengjøringsprodukter. Det er dessverre ikke en magisk svamp som fungerer til alt, men den har en del bruksområder som gjør at den er verdt å ha i hjemmet. Svampen fungerer nesten som et ekstremt fint sandpapir, noe som kommer av strukturen i materialet. Melaminsvamper egner seg godt på harde overflater, men man merker raskt at de er forbruksvare. For myke flater derimot er ikke dette et produkt å anbefale. Nedenfor har jeg listet opp noen bruksområder hvor svampen virkelig gjør nytten:

  • Kjøkkenet – alt fra benkeplater, kjøkkenfronter, asjetter, bestikk, ovner og komfyrer.
  • Badet – vasker, badekar og dusjen, men også på fliser gjør de en godkjent jobb.
  • Bil og båt – eksempelvis til fjerning av polering på plastdeler. I tillegg skal de fungere godt på skinninteriøret, men dette har jeg ikke fått testet.
  • Plastprodukter – alt fra leketøy, søppelbøtter, plastmøbler til telefoner.
  • Vegger og gulv – har junioren i huset gått amok med favorittusjen eller fargeblyanten er det som regel håp om man har en magisk svamp på lur.

Kjøp av flekkfjerningssvamper

Oppdatert 16.11.2020
Som jeg skrev innledningsvis er svampene tilgjengelig på flere steder, hvorav det billigste er å kjøpe de direkte fra Kina. Men med dagens noe uavklarte situasjon rundt 350-kroners grensen anbefaler jeg at man kjøper det på en av følgende steder.

AliExpress har nå begynt å kreve inn norsk merverdiavgift, noe som gjør det mulig å kjøpe større kvanta til en god pris. Ulempen er at man må vente erfaringsvis 2 – 4 uker før man mottar svampene.

Om du har andre bruksområder du vil dele med andre, eller tips til andre steder i Norge hvor man får kjøpt svampene er du velkommen til å dele dette med oss i kommentarfeltet.

Publisert av Kenneth

En kar som er glad i teknologi, programvare og duppedingser som gjør livet litt enklere. Alt jeg skriver om er utstyr, programmer og tjenester jeg selv benytter og som har vist seg å ha en verdi i hverdagen.

Bli med i samtalen

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *