Skip to main content
Filezilla logo

FileZilla er en gratis FTP-klient som støtter Windows, Linux og OS X. FileZilla er oversatt til flere språk, deriblant norsk bokmål og nynorsk. Kombinerer man dette med det enkle brukergrensesnittet og alle funksjonene til FileZilla får man en meget god FTP-klient som er enkel i bruk.

FileZillas hovedfunksjoner

Brukergrensesnittet

Som jeg skrev i begynnelsen er brukergrensesnittet svært enkelt i bruk. Dette på grunn av at det blant annet støtter dra og slipp og har en oversiktlig layout som viser mappene på serveren og lokalt på maskinen. Herfra er det  bare å bruke dra og slipp mellom mappene og overføringen er i gang. Enklere blir det neppe med det første.

Protokoller og tilkoblingsinformasjon

FileZilla støtter de mest brukte protokollene  FTP, FTPS og SFTP. Bruker du IPv6 kan du glede deg over at FileZilla også støtter det. En annen nyttig funksjon er muligheten til å gjenoppta filoverføringer av filer som er mindre enn 4 GB om de av en eller annen grunn skulle stoppe opp, noe som av og til hender.

Vil du bruke en proxy for å koble deg til er dette også mulig, FileZilla støtter nemlig HTTP/1.1, SOCKS5 og FTP-proxy.

Filezilla
Skjermbilde av FileZilla

Serveradministrasjon

Bruker du mange FTP-servere kan du lagre disse enkelt  i FileZilla, dette for at du skal slippe å skrive inn all påloggingsinformasjonen hver gang. En funksjon som blir flittig brukt av undertegnede. Bare trykk Ctrl + S, resten er selvforklarende.

FileZilla lar deg dessuten begrense opp- og nedlastningshastigheten slik at du ikke «dreper» linjen mens du overfører filer, kjekt om du for eksempel vil spille eller strømme en film samtidig som filene overføres.

Last ned FileZilla

For å laste ned FileZilla går du til FileZillas offisielle nedlastningsside. Der finner du installeringsfiler til de støttede plattformene og en portabel versjon av FileZilla til Windows for deg som er i farta.

Kenneth

Kenneth

En kar som er glad i teknologi, programvare og duppedingser som gjør livet litt enklere. Alt jeg skriver om er utstyr, programmer og tjenester jeg selv benytter og som har vist seg å ha en verdi i hverdagen.

Leave a Reply