Visste du at det enkelt er mulig å få tilbake noe av det du handler for på over 350 nettbutikker? Du kan få mellom 0,7 – 23 % tilbake kontant eller som bonuspoeng, alt avhengig av hvor du handler. Enkelte bedrifter betaler også ut engangsbonuser, typisk er dette for alarmtjenester, mobilabonnementer samt strømabonnementer og kan være i størrelsesorden 50 – 800 kroner.

Hvordan fungerer dette?

Mange nettbutikker tilbyr provisjon til andre som klarer å rekruttere kunder. Altså velger de å gi bort noe av profitten mot at de er sikret økt omsetning. Alternativt kan nettbutikkene betale for reklamebannere og bli fakturert per visning eller per gang noen trykker på en annonse, men uten å vite at dette faktisk fører til et salg.

Nettopp på bakgrunn av provisjonssalg er det mulig å få penger tilbake. Kort fortalt bestiller man via en tredjepart som får provisjon fra den aktuelle nettbutikken. Tredjeparten deler så store deler av provisjonen den mottar med deg. Som bevis for at dette fungerer har jeg inkludert et utklipp fra kontoen min hos ViaTrumf nedenfor.

Eksempel på utbetalinger fra ViaTrumf

For at dette skal fungere er det viktig at du deaktiverer eventuell programvare som blokkerer reklame, ikke benytter rabattkoder/kupongkoder utenom samt sluttfører handelen i løpet av kort tid etter at du har gått inn via tjenesten. Man kan nemlig risikere å klikke på en link/reklame til den aktuelle nettbutikken som utløser provisjon til en annen part, og da får man ikke noe tilbake.

Slik fungerer ViaTrumf og Kickback.no
Kort om hvordan ViaTrumf og Kickback fungerer

ViaTrumf.no og Kickback.no

Her til lands er det to ledende og velkjente aktører innen feltet; viatrumf.no og kickback.no. Førstnevnte er eid av NorgesGruppen og er koblet direkte opp til deres bonusprogram Trumf. Kickback.no er derimot eid av mediekonsernet Schibsted, konsernet til velkjente bedrifter som FINN, VG, E24 og Aftenposten.
Begge har altså solide og seriøse eiere og kan vise til god historikk.

Sammenligning mellom ViaTrumf og Kickback

Nedenfor har jeg sammenlignet tilbakebetalingen på 10 kjente nettsider som er representerte hos begge tjenestene. Sammenligningen ble uført den 26.04.2020 hos begge tjenestene parallelt. Man må likevel merke seg at satsene kan endres på kort varsel ettersom det kan komme nye kampanjer og tilbud.

NettbutikkViaTrumf.noKickback.no
Hotels.com – Uten rewards / med rewards7 % / 3,5 %6 % / 3 %
inkClub.com19,5 %10 %
ARK Bokhandel9,3 %8,4 %
Byggmax4,6 %4 %
Polarn O. Pyret6,2 %6 %
Lindex6,2 %5,6 %
Bildeler.no6,2 %5,6 %
Verisure800 kr700 kr
ICE310 kr300 kr
Kondomeriet – Avhengig av kategori11,7 % / 7,8 %10 % / 7 %
Sammenligning mellom ViaTrumf og Kickback

Som man ser i tabellen utbetaler ViaTrumf jevnt over noe mer enn Kickback.no, antallet samarbeidspartnere ser derimot ut til å være jevnt. På bakgrunn av dette anbefales ViaTrumf, men om nettbutikken du ønsker å handle hos kun er å finne på Kickback.no er det selvsagt bedre å få litt, enn ingenting.

Utvidelser som varsler om samarbeidspartnere

Det kan være slitsomt å måtte sjekke opp hver eneste nettbutikk man er innom. Derfor har både ViaTrumf og Kickback egne utvidelser til nettleserne som varsler deg med et lite banner om du er innom en samarbeidspartner, eller om den er oppført når du søker på eksempelvis Google. Noe som som rett og slett er genialt!

Last ned utvidelsene til ViaTrumf og Kickback. Begge støtter Chrome, Safari og Firefox.

Overføring av opptjent bonus

Fra Kickback.no

For Kickback sin del er dette ganske rett frem, de tilbyr enkelt og greit utbetaling direkte til din bankkonto. Man kan sette opp automatiske utbetalinger, eller styre dette manuelt ved hjelp av engangsutbetalinger. For å gjøre dette logger du deg inn på Kickback.no, går til Brukermeny, trykk deretter på Utbetaling.

Utbetaling av bonus på Kickback.no

Fra ViaTrumf

For ViaTrumf sin del har man flere valgmuligheter når det kommer til å få benyttet den oppsparte bonusen. I skrivende stund kan dette gjøres på følgende måter:

  • Bankoverføring Penger direkte inn på konto
  • Bonusbetaling i butikkBetaling av dagligvarer i NorgesGruppen sine butikker
  • SAS EuroBonusVed automatisk overføring er 1 kr i Trumf-bonus = 13,5 EuroBonuspoeng. Hvis du velger engangsoverføring får du 10 EuroBonuspoeng per krone du overfører i Trumf-bonus.
  • Nordic Choice Club1 kr i Trumfbonus = 15 Nordic Choice Club bonuspoeng

Dette gjelder også får ordinære Trumfpoeng man opptjener utenom ViaTrumf. For å administrere det hele går du til trumf.no/bruk-bonus/.

Oppsummert

Jevnt over utbetaler ViaTrumf mer enn konkurrenten Kickback.no. Teknologen bak bygger på de samme prinsippene og begge har gode kataloger hvor de presenterer sine samarbeidspartnere. Når det kommer til utbetaling av bonusen tilbyr ViaTrumf langt flere muligheter enn Kickback, men om man utelukkende er ute etter noen ekstra kroner på kontoen stiller tjenestene likt.

Publisert av Kenneth

En kar som er glad i teknologi, programvare og duppedingser som gjør livet litt enklere. Alt jeg skriver om er utstyr, programmer og tjenester jeg selv benytter og som har vist seg å ha en verdi i hverdagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *