En sommer med restriksjoner friga tid til litt oppussing, tak og vegger ble malt, gulv skiftet ut. Og det er nettopp sistnevnte som utløste behovet for en ny følgesvenn. Tidligere var det en mørk gulaktig parkett, mens det i løpet av sommeren kom på plass laminat med lys eik – Pergo Limfjord Oak. Leiligheten ble som ny, men støv og andre partikler ble nå godt synlige. En robotstøvsuger ble vurdert, men forkastet ettersom vi ikke hadde en egnet plass for den. En såkalt trådløs støvsuger virket som et godt alternativ, og slik ble det også.

Vurdering av trådløse støvsugere

På markedet finnes det et bredt modellutvalg i mange prisklasser, fra 500,- og helt opp til 10 000,-. Noen fungerer bra på tepper, mens andre nærmest må gi opp. Her må man altså tenke gjennom sitt eget behov før man velger modell. For vår del la vi til grunn følgende kriterier:

  • Pris opptil 2500,-
  • Moderne design
  • Inkluderer veggstativ
  • Har nok tilbehør
  • Anerkjent produsent
  • HEPA-filter
  • Inkluderer minst en fleksibel slange
  • Minimum batteritid på 10 minutter på maksimal effekt
  • Minimum batteritid på 20 minutter på minimal effekt

Med dette i bakhodet var det bare å begynne letingen. Mange anmeldelser ble lest, og videoer sett, produktet for oss ble en Xiaomi Dreame V10 ettersom denne svarte til alle våre kriterier.

Mye medfølgende tilbehør samt veggfeste

Erfaringer etter tre måneders bruk

Etter å ha brukt støvsugeren nærmest daglig i tre måneder er totalinntrykket godt. Vi har riktignok ingen tepper, så dette har vi ikke fått testet. Men til harde overflater og til rengjøring av sofaen fungerer den godt. Alt av smuler og støv forsvinner i en fei, og man ser raskt hvor mye som faktisk samles opp gjennom den gjennomsiktige beholderen. Et lite irritasjonsmoment er at man må holde inne knappen mens man støvsuger, mens man hos enkelte andre merker slipper dette.

Batteritiden virker god, spesielt om man holder seg til nivå 1 eller 2. Om man derimot trenger full effekt må man påregne at batteriet blir tømt på ca. 10 minutter, samt en del støy. Det utvikles også en god del varme om man kjører en full syklus på maksimal effekt, noe som medfører at man bør vente ca. 30 minutter før man setter enheten til lading. Dette er nevnt i bruksanvisningen og kommer av at batteriet kan bli overopphetet ved ladning samt at det kan tære på levetiden om temperaturen regelmessig er i det øvre sjiktet.

FordelerUlemper
+ Enkel å tømme– Støyer
+ God opplevd kvalitet– Gjennomsiktig beholder krever noe rengjøring
+ Smart veggoppheng– Sugeeffekten er betydelig svakere enn en ordinær støvsuger
+ Mye for pengene– Avhengig av roterende børster i munnstykket for å få opp de tyngste partiklene
+ Gjennomsiktig beholder gjør at man ser alt som samles opp– Mangler lys
+ Filtre kan rengjøres under vann
+ God batteritid
+ Lett tilgjengelig
Opplevde fordeler og ulemper for Xiaomi Dreame V10

Konklusjon

Kort og godt vil jeg anbefale denne støvsugeren til andre som behøver en støvsuger til harde overflater samt en sofa i ny og ned. Om man derimot regelmessig skal støvsuge tepper bør man nok vurdere andre modeller ettersom sugeeffekten her kan bli i det minste laget.

Om du vurderer å kjøpe den kan du blant annet gjøre dette hos NetOnNet. Kjøper du støvsugeren via denne linken får jeg noen prosenter av salget, uten at du må betale noe ekstra.

Xiaomi Dreame V10 påmontert den minste børsten som visstnok skal fange opp midd

Kom gjerne med spørsmål eller andre kommentarer nedenfor, og jeg vil svare etter beste evne.

Publisert av Kenneth

En kar som er glad i teknologi, programvare og duppedingser som gjør livet litt enklere. Alt jeg skriver om er utstyr, programmer og tjenester jeg selv benytter og som har vist seg å ha en verdi i hverdagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *