CCleaner er utviklet for å renske opp i datamaskinen, alt fra unødvendige filer til korrupte oppføringer i registeret. Med tiden har det også blitt utviklet en del ekstra funksjonalitet og lansert en proffversjon, men for folk flest vil gratisversjonen CCleaner Free være mer enn tilstrekkelig.

Kort om CCleaner

CCleaner står for Crap Cleaner, altså søppelrenser direkte oversatt til norsk. Programmet er svært enkelt i bruk, og kan konfigureres slik at det kjører ved oppstarten av datamaskinen, noe som dog kan gjøre oppstarten noe tregere.

Ved å kjøre CCleaner slettes unødvendige filer og man frigir diskplass. En rens av registeret kan også ha positiv innvirkning på ytelsen samt fjerne enkelte feilmeldinger.
I verktøyfanen er det samlet en del hendige funksjoner. Her kan man på en enkel måte fjerne uønskede programmer, se over alle oppstartsprogrammer og fjerne nettlesertillegg.
Om du skal selge en lagringsenhet er det også en funksjon som lar deg overskrive disken flere ganger slik at dataene ikke blir gjenopprettbare. Om man kun sletter filene på normalt vis vil de i de fleste tilfeller være mulige å gjenopprette, og viktige data kan komme på avveie.

Er CCleaner sikkert?

CCleaner er utviklet over lang tid, faktisk ble den første versjonen lansert 2003 og installeres ukentlig på 5 millioner datamaskiner, inkludert oppdateringer av eksisterende installasjoner. På den uavhengige tjenesten Trustpilot har programmet i skrivende stund over 6000 omtaler og en vurdering på 4.5/5.
Personlig har jeg ikke opplevd av programmet sletter for mye, men husk å hake bort sletting av informasjonskapsler om du ikke ønsker å bli logget ut av alle nettsidene du er logget på.

Last ned CCleaner

CCleaner fåes i 47 språk, deriblant norsk, så det er bare å teste ut programmet!

 • CCleaner Free – Gratisversjonen som duger for de fleste privatpersoner. Under installasjonen vil du bli spurt om å installere AVG AntiVirus Free, men dette kan du glatt hoppe over om du alt har et antivirus.
 • CCleaner Professional – 7-dagers gratis testversjon, deretter må man betale ca. 200 kr for å kjøpe fullversjonen.

Publisert av Kenneth

En kar som er glad i teknologi, programvare og duppedingser som gjør livet litt enklere. Alt jeg skriver om er utstyr, programmer og tjenester jeg selv benytter og som har vist seg å ha en verdi i hverdagen.

Bli med i samtalen

2 kommentarer

 1. Hei . Eg melde meg på denne rensinga med å oppgi mitt nr. på bankkort.
  Ber om att dette vert trekt tilbake og sletta. Ber og om tilbakemelding at dette vert gjort. Sandov Lauareid

  1. Hei Sandov,
   Kan du si nøyaktig hvor du har oppgitt dine betalingsopplysninger? Artikkelen på denne siden omtaler primært gratisversjonen av CCleaner, men det finnes også en proffversjon som koster ca. 200 kr. Er det denne du har kjøpt og nå angrer på?
   Hvis det er tilfelle må du ta direkte kontakt med utgiveren av CCleaner, nemlig Piriform Ltd. Brukerstøtten kan du kontakte via denne siden.
   Om du har oppgitt betalingsopplysningene en annen og ukjent plass anbefaler jeg at du kontakter banken og får sperret kortet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *