Skip to main content
Bil og henger logo

Norge er kanskje landet med størst bruk av tilhenger i forhold til innbyggertallet. De fleste eier selv en tilhenger, eller kjenner noen de kan låne en tilhenger av. Behovet for å kunne trekke en tilhengere ser man også ofte i elbildebatten, men dette ser ut til å løse seg. Uansett, vi er vel det man kan kalle en tilhengernasjon. Men hvordan kan man på en enkel måte være sikkert på at man kan trekke en gitt tilhenger med bilen og førerkortet man har? Det er her appen Bil og henger kommer inn i bildet.

Bruk av appen

Bil og henger er tilgjengelig på de fleste plattformer, mens man på datamaskinen må nøye seg med en nettside. Man taster inn registreringsnummeret på bilen, på tilhengeren og angir hvilken førerkortklasse man har; B, B96 eller BE. Man får da opp om man lovlig kan trekke tilhengeren, samt hvilke vektbegrensninger som gjelder de forskjellige kombinasjonene. Se eksemplene nedenfor for forskjellige førerkortklasser, men lik bil og henger:

Funksjonalitet

Vegvesenet, som altså har utgitt appen lister opp følgende funksjonalitet:

– Sjekke frist for EU-kontroll

– Få varsel via mobilen når fristen for EU-kontroll nærmer seg (gjelder ikke Windows Phone)

– Sjekke hvilke tilhengere du kan trekke bak bilen, og hvor mye du kan laste bil og tilhenger

– Se kilometerstand avlest ved siste EU-kontroll eller ved tidspunkt for bruktimport (avlest ved førstegangs registrering i Norge). 

– Lagre informasjon om kjøretøy og gi dem egne navn

– Finne registreringsnummer ved å taste inn understellsnummer (for eksempel hvis kjøretøyet er avskiltet)

– Sjekke eier av kjøretøy, skyldig årsavgift osv via SMS-tjeneste til Statens vegvesen (2282) kr. 3,-  per søk

Ta i bruk appen

Appen finnes på Apples App StoreGoogle Play og Windows Phone Store. Bruker du en datamaskin kan du bruke den nettbaserte Tilhengerkalkulatoren.

PS: Visste du at du nå også får førerkortet som en app? Denne fungere i praksis kun i Norge enn så lenge, men kjekk å ha om man blir stoppet i kontroll. Last ned fra Apples App Store eller Google Play

Kenneth

Kenneth

En kar som er glad i teknologi, programvare og duppedingser som gjør livet litt enklere. Alt jeg skriver om er utstyr, programmer og tjenester jeg selv benytter og som har vist seg å ha en verdi i hverdagen.

Leave a Reply